Thursday, November 10, 2011

"REKOD BATU" 10 TAHUN LALU AKU MEMANG DOK GILER COLLECT REKOD2 MELAYU TERUTAMA SEKALI "REKOD BATU". PERNAH SUATU KETIKA UNTUK MENDAPAT KAN SATU REKOD BATU NYAYIAN P. RAMLEE AKU KENA KELUAR KAN DUIT RM 400..!! BEGITU LA KALAU DAH MINAT. TAPI ALHAMDULLILAH PELABURAN AKU MEMANG TIDAK SIA2 SEBAB NYA AKU PERNAH LEPASKAN SEBILANGAN KECIL REKOD BATU DALAM SIMPANAN AKU SEBANYAK RM 15K.

BEGITU LAH DALAM APA JUA BENDA YANG KITA BUAT SEBAGAI KOLEKSI PASTI KAN SUATU HARI AKAN MENDAPAT PULANGAN YANG SETIMPAL DENGAN APA YANG KITA SIMPAN SEBAGAI HOBI. COLLECTOR MANA YANG TIDAK SUKA JIKA KOLEKSI YANG ADA MEMPUNYAI NILAI YANG TINGGI.

ADAKALA RAMAI DI KALANGAN COLLECTORS TAPI TIDAK SEMUA ! YANG TER IKUT2 DENGAN APA YANG ORANG LAIN COLLECT PADAHAL DIA SENDIRI PUN TAK TAU APA YANG DIA PATUT COLLECT SEBAGAI HOBI. SEKADAR SUKA2 DAN MENJADI IKUTAN ATAU MUNGKIN JUGA UNTUK BERSAING. AKHIR NYA BANYAK SAMPAH YANG DI SIMPAN DARIPADA YANG BERHARGA DARI SEGI NILAI. WALLAHULAM !!

DI BAWAH INI ANTARA REKOD RPM 45 SPEED. SOUND TRACK DARIPADA FILEM MELAYU KLASIK "SINGAPURA DI LANGGAR TODAK " YANG ADA DALAM SIMPANAN AKU. TERDAPAT 2 BUAH LAGU IAITU "LENGGANG PENGHIBOR - ANAK AYAM" DAN "SAYANG SARAWAK".

No comments:

Post a Comment