Sunday, April 22, 2012


AMBIL KESEMPATAN

TIDAK DI NAFIKAN ILMU ITU SANGAT PENTING DALAM SETIAP APA YANG KITA LAKUKAN SEHARIAN. UNTUK PENGETAHUAN KISAH INI TIADA KENA MENGENA DENGAN RAKAN2 DALAM BLOG MAHUPUN CUSTOMERS AKU SENDIRI.

 INI ADA SEDIKIT KISAH ILMU DALAM DUNIA ANTIK.  MENJADI AMALAN BAGI ORANG YANG TIDAK TAHU APA-APA HENDAK BELAJAQ DARI ORANG YANG TAHU TENTANG SATU2 BARANG. BAGI AKU ILMU DALAM DUNIA YANG KITA CEBURI INI TIDAK SEMESTINYA ORANG LAMA SAJA KITA BOLEH RUJUK...SEBAB MANUSIA ITU TIDAK LENGKAP DARI SEMUA SEGI ADA KEKURANGAN DAN ADA KELEBIHAN.  AKU SENDIRI PUN ADAKALANYA RAJIN BERTANYA DENGAN " NEW PLAYERS " TANYA APA ITEMS DEPA DOK COLLECT..TENGOK GELAGAT DEPA..HUJAH DEPA...MUNGKIN KITA TIDAK MINAT TETAPI SUDAH TENTU KITA BOLEH BELAJAQ SESUATU DAN BOLEH DI AMBIL IKHTIBAR UNTUK DIRI SENDIRI...TIDAK SALAH BAGI AKU.

CUMA KADANG2 ADA SESETENGAH SPESIS, TALEFON DAN  BERTANYA BARANG ITU, BARANG INI BOLEH BELI ATAU TIDAK ?? BERAPA BOLEH JUAI ? AKAN DATANG OK ATAU TIDAK KALAU DI PERAM ? AKU TIADA HALANGAN UNTUK BERI PANDANGAN SEKADAR YANG AKU TAHU. BAGI AKU SENDIRI HAL INI SELALU TERJADI DI KALANGAN SELLER ATAU RUNNER..BILA DI BERI PANDANGAN.. DI TERIMA DAN BILA KITA SENDIRI OFFER NAK BELI ?? TERUS SENYAP TAK BERKATA APA...MUNGKIN ADA UDANG DI SEBALIK MEE.

BAGI JENIS SPESIS MACAM INI NASIHAT AKU..TOLANG LAHH JANGAN JADI "HARAM JADAH " AMBIL KESEMPATAN PADA ORANG LAIN ATAS KEPENTINGAN PERUT SENDIRI.

No comments:

Post a Comment