Monday, May 7, 2012

KAU KUNCHI CINTA KU DALAM HATI MU

INI KESAH SIGNAGE KAYU " KUNCHI PADA KETUA STESEN " YANG PERNAH AKU N3 SEBELUM INI.   SETELAH N3 ITU DI SIAR KAN DALAM BLOG, SELANG BEBERAPA  HARI AKU TERIMA PANGGILAN DARI SEORANG RAKAN YANG TERKENAL DENGAN FESYEN " Ya Aaa Aaaww "  NYA. BER KATA RAKAN INI..TAHNIAH !! ABANG RUPA NYA DAPAT SIGNAGE INI DI LOKEN !! ABANG P LOKEN YEA AHAD TEMPOH HARI ?? TANPA SEMPAT AKU NAK MENCELAH DIA TERUS LAGI MEMBEBEL..KATA NYA SAYA DAH PEGANG  SIGNAGE INI TAPI ITU APEK TAU MAU JUAI SAMA SAYA...JADI SAYA SURUH KAWAN **BAI SAYA P TOLONG TANYA KAN PADA APEK TU BERAPA HARGA DAN SAYA AKAN BAYAR KEMUDIAN JANJI ITU APEK MAU JUAI.

OLEH KERANA PERCAYA RAKAN **BAI ITU MAKA SI **BAI P " KAW TIM "  HARGA SAMA APEK DAN RAKAN INI TUNGGU DI TEMPAT LAIN DENGAN PENUH ANGAN2 UNTUK BAWA BALIK KE RUMAH. SELANG BEBERAPA MINIT DATANG SI **BAI BERJUMPA DENGAN RAKAN INI. KATA SI **BAI,  ITU SIGNAGE ORANG LAIN SUDAH BELI LAA...TANPA RAKAN INI KETAHUI YANG SIGNAGE ITU SI **BAI LA YANG BELI DAN DI SOROK KAN DALAM KERETA NYA SEBELUM JUMPA RAKAN TERSEBUT... KALAU LA SI RAKAN NI TAHU AKAN HAL INI MEMANG **BAI BETUI LA SI **BAI NI.

SETELAH RAKAN INI HABIS MEMBEBEL..AKU PUN BERSUARA " ABANG TAK BELI DI LOKEN !! ABANG BELI DI TAIPING PADA TANGAN SEORANG RAKAN NAMA NYA **BAI !! AKHIR NYA RAHSIA SI **BAI TERBONGKAR SUDAH. HARI ITU SI **BAI MEMANG KENA TIBAI.  PERIBAHASA ADA MENYEBUT "HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI".

KISAH SEBEGINI SELALU TERJADI DALAM KEHIDUPAN KITA SEHARIAN DAN SETIAP KITA TENTU ADA PENGALAMAN YANG SE AKAN2 SAMA JALAN CERITANYA.. DAN YANG TAK BOLEH MASUK AKAI ADA JENIS YANG DAH KENA..BOLEH TERKENA LAGI DENGAN ORANG YANG SAMA. MEMANG MELAYU MUDAH LUPA !! ITU TOK DET YANG HABAK  BUKAN AKU.

UNTUK SEKETIKA SIGNAGE INI TERSERGAM DI TEMPAT AKU  DAN MEMANG TIDAK BERCADANG UNTUK DI LEPASKAN DALAM WAKTU TERDEKAT. TETAPI HENDAK DI JADI KAN CERITA ADA SEORANG COLLECTOR YANG BERANI NAK BELI DAN BERTANYA KAN PADA AKU HENDAK JUAI ATAU TIDAK ?? MAKA AKU BAGI SATU HARGA YANG MEMANG AKU TAK NAK JUAI SUPAYA COLLECTOR INI TIDAK DAPAT BELI..!! TERNYATA   JANGKAAN AKU SALAH. MEMANG ORANG INI BELI..

BUAT COLLECTORS OTAI DI LUAQ SANA YANG DAH LAMA BERTAPAK...PESAN AKU LAAA.. NI NEW COLLECTORS PUN SUDAH ADA YANG BERANI BELI DENGAN HARGA YANG BAGUIH..TAK PAYAH TUNGGU HANGPA ATAU ORANG LUAQ MAI BELI !! ORANG KITA PUN SUDAH ADA YANG BERANI DAN MAMPU BELI.

BUAT SI **BAI LAIN KALI JANGAN BIAR KAN NAFSU MENGUASAI DIRI HINGGA KAWAN BOLEH JADI LAWAN.  KERANA DUIT LUPA SEGALA GALA NYA. TER INGAT AKU KATA2 SEORANG SAHABAT DI TAIPING KATA NYA MANUSIA NI 2 BENDA TAK BOLEH PERCAYA...PERTAMA BURIT, KEDUA DUIT...!!! SAMBIL AKU TERSENYUM SINIS DENGAN FALSAMPAH NYA.

KAU KUNCHI CINTA KU DALAM HATI MU.....YANG DAH MELEPASSS..!!!!!!No comments:

Post a Comment