Thursday, March 29, 2012

PERIHAL SEGELINTIR  PENIAGA 

ADA SEGELINTIR PENIAGA BARANG2 LAMA INI ADA SATU PERANGAI YANG MEMANG HARAM JADAHHH...!! DALAM BER URUS NIAGA...KATA KAN LAH SI MAMAT BARU DAPAT SATU  BARANG CUN ! YANG MUNGKIN JUGA MENJADI REBUTAN PARA COLLECTORS.  MAKA DI JAJA LAR BARANG CUN TERSEBUT DARI SEORANG KE SEORANG COLLECTOR SECARA SENYAP TANPA PENGETAHUAN RAKAN2 NIAGA YANG LAIN ATAU PADA COLLECTORS YANG BIASA, SEHINGGA HABIS TARGET SI MAMAT NI. SAYANG NYA SEMUA UMPAN TIDAK MENGENA. (JERUNG TAK MASUK JARING BANG !!).

OLEH KERANA STRATEGI TIDAK MENGENA, RAKAN2 BERNIAGA PULA JADI SASARAN SI MAMAT. MAKA SI MAMAT BER MULA LAH CERITA DONGENG NYA PADA RAKAN BERNIAGA MENGATAKAN BARANG YANG DIA DAPAT SORANG PUN TAK TENGOK LAGI !! BERMULA LAR JUAI NAMA ORANG LAIN SI "A" LA SI "B" LAR...KALAU NAMPAK CONFIRM BELI. 

PENIAGA / SELLER MACAM NIE MEMANG CELAKA..!! BOLEH JUGA DI ANGGAP MUSUH DALAM SELIMUT DALAM BERNIAGA. MEMANG CIBAIII..!!!!!!!!!!!

1 comment:

  1. anggapan beliau bila di tawarkan pd org lain mungkin dapat lebih.akhir2 rakan niaga tempat menempel....macam2 akal...

    ReplyDelete